Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az arctisztítás fontosabb, mint hinnéd, hogy a bőröd megszabaduljon a szennyeződésektől, kozmetikum maradványoktól, felesleges faggyútól, verejtéktől.

A szép bőr egészséges, és ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő bőrlégzés is. Mit jelent ez a hétköznapokban? Ha a bőr pórusai eltömődnek, a hatóanyagok és a működéséhez szükséges tápanyagok nem tudnak bejutni. Tisztítsd meg tehát a bőröd reggel és este is!

Miért van szükség reggel arctisztításra?

Éjszaka a bőr is pihen, méregtelenít, a méreganyagokat pedig a bőrfelszínre üríti. Ezek a faggyúval és a verejtékkel összekeveredve zsírban oldódó szennyeződéssé válnak. Ezt a vízzel végzett arctisztítás nem tudja eltávolítani. Ha pedig így viszed fel reggel a kozmetikumokat, majd a fényvédőt, és a sminket, a rétegek csak egymásra rakódnak, a kozmetikumokban lévő hatóanyagok pedig nem tudnak megfelelően hasznosulni.

És mi a helyzet este?

Ha sminket is viselsz, végezd két lépésben az arctisztítást.

  1. Először a sminket távolítsd el pl. arcbalzsammal, vagy micellás vízzel
  2. Majd tisztítsd meg bőröd a többi szennyeződéstől is pl. arctejjel, vagy géles lemosóval

Túlzott arctisztítás:

Másik véglet az arctisztításban, amikor túlzottan letisztítjuk a bőrt, és védtelenné válik a környezeti hatásokkal szemben. Zsírosodásra hajlamos a bőröd? Akkor talán ismerős számodra az érzés, hogy az arctisztításra helyezed a legnagyobb hangsúlyt, pedig a bőrt védő faggyúra a zsíros bőrnek is szüksége van. Nehéz azonban csak a felesleges faggyútól megtisztítani a bőrt, de minél jobban suvickolod, annál fokozottabb zsírosodásra ösztönzöd.

Ezekre figyelj:

  • Ne használj agresszív, szárító hatású arctisztítókat, vagy szappant. A magas pH érték (lúgos) roncsolja a bőröd egészséges, enyhén savas védőköpenyét.
  • A megfelelő arctisztító ún. pH-semleges, és kíméletes. A Mandulina arctisztítói mind megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.
  • Megtisztítják bőröd a felesleges faggyútól, a sminktől és a szennyeződésektől, de megőrzik egészségét. Azonnal érezni fogod, amikor kipróbálod.
  • Kerüld a csikorgóan tiszta érzést arctisztítás során, és ne használj szemcsés arclemosókat, mert ezek felsérthetik a bőröd legfelső, finom rétegét.

Keresés