Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az 5 leghatékonyabb anti-aging hatóanyag

Ön itt jár: Kezdőlap > Blog >

Az 5 leghatékonyabb anti-aging hatóanyag

Az 5 leghatékonyabb anti-aging hatóanyag

1. A retinoidok

A retinol illetve az A-vitamin, továbbá ezek származékai (mint pl. a Retinyl Palmitate) a legeredményesebb anti-aging hatóanyagok, melyekkel az öregedés jeleit késleltethetjük és lassíthatjuk. A retinol szabályozza a bőrben történő sejtképződést és kedvezően befolyásolja a kollagén-előállítást. A retinol növeli a bőr nedvességmegtartó-képességét, és kimutathatóan csökkenti a ráncok mennyiségét és mélységét.

Mandulina termékek melyekben megtalálod: Hársfavirág+Homoktövis éjszakai arckrémben, Homoktövis+A-vitamin éjszakai olaj szérumban, Gránátalma+Acmella növényi botoxban.

2. Aszkorbinsav és származékai

Az aszkorbinsav legfontosabb erénye a szabadgyökök általi lipidoxidáció megakadályozása. A C-vitamin ezenkívül a hiperpigmentálódás kezelésére is kitűnően alkalmas. A Mandulina termékek Magnesium Ascorbyl Phosphate-ot (MAP) tartalmaznak, mely az aszkorbinsav stabilabb változata.

Mandulina termékek melyekben megtalálod: Vadrózsa+Acmella anti-aging arckrémben, Narancsvirág+Kollagén nappali arckrémben, Vörös alga+Centella arckrémben, valamint az agyagos arcmaszkokban.

3. Antioxidánsok

Az antioxidánsok számos készítmény alkotórészei. Ami miatt szinte kötelező a használatuk, az a szabadgyökfogó képességük. Ennek azért is van jelentősége, mert bőrünk tele van lipidekkel, proteinekkel és DNS-sel, ezek pedig mind érzékenyek a szabadgyökök káros hatásaira. Noha erre a célra a C- és az E-vitamin a legelterjedtebb hatóanyag, bizonyítható, hogy a magas bioflavonoid tartalmú szerek hatékonyabbak.

Mandulina termékek melyekben megtalálod: az arckrémekben, az olaj szérumokban és az agyagos arcmaszkokban.

4. Bioflavonoidok

Az öregedés elleni hatásuk miatt gyakran „bőr-vitaminoknak” is nevezett bioflavonoidok kitűnő antioxidatív tulajdonságokkal bíró, 4000 különböző molekulából álló csoportot alkotnak. Ezek a részecskék stimulálják a kollagén-bioszintézist és védik a bőrben található kollagént, elasztint és glükóz aminoglükánt. Bioflavoniodokat találhatunk a zöldtea (camelia sinensis), a gingko-biloba és a vörösszőlő kivonatban (resveratrol).

Mandulina termékek melyekben megtalálod: Zöldtea+Koffein Peptid komplexben, Narancsvirág+Mályva AHA tonik.

5. Hialuronsav

Kutatások bizonyítják, hogy a korral a bőr hialuronsav tartalma és ezzel összefüggésben nedvességtartalma folyamatosan csökken. A fiatal bőrben a nedvességtartalom növelésével a hialuronsav javítja a sejtek mozgékonyságát, azonban idővel ez képessége alábbhagy. Mivel a hialuronsav a vízből a saját térfogatának akár az ezerszeresét is képes megkötni, jelentős része van a bőr vízháztartásának szabályozásában.

Mandulina termékek melyekben megtalálod: Rózsa+Selyem hialuron szérumban, Vadrózsa+Acmella anti-aging arckrémben, Zöldtea+Hialuron arckrémben, Rózsa+Hibiszkusz hialuron arctonikban, BB krémekben, Gránátalma+Hibiszkusz arcmaszkban.

+ 1 TIPP: Természetesen csak akkor van értelme kezelni az idősödés tüneteit, hogyha egyúttal védelmet nyújtunk a további fény általi károsodás ellen, ezért arcra egy legalább 30-as fényvédő faktorú arckrém használata ajánlott.

Forrás: Dr. Diana L. Howard

Nincs megjeleníthető termék.

Keresés