Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Száraz, vízhiányos bőrre

Ön itt jár: Kezdőlap > Napi rutin >

Száraz, vízhiányos bőrre

SZÁRAZ, VÍZHIÁNYOS BŐR ARCÁPOLÁSI RUTINJA

A száraz bőr egy nem-zsíros arcbőr, vékony és törékeny, kihangsúlyozott pórusok nélkül, általában kényelmetlen és hámlásra hajlamos különösen az orr és az arccsont környékén.

A száraz arcbőr egy zsírhiányos bőr, a zsírréteg károsodott és nem képes optimális védelmet nyújtani, a faggyúmirigyek száma alacsony vagy nem termelnek elegendő faggyút, a bőr húzódik, elveszti rugalmasságát.

Az ilyen típusú bőr idő előtt elöregedik, érzékeny a hidegre, szélre és napra. Ez az állapot nagyrészt a genetikai hajlamnak köszönhető és fiatalokra is jellemző lehet.

A vízhiányos arcbőr elsősorban vízhiányt jelent, de egyidőben felléphet zsírhiány is. Az arcbőr kopott, hiányzik a hajlékonysága és a rugalmassága, finom ránccsíkok szelik át. A kiszáradás gyakorlatilag bármilyen típusú bőrre jellemző lehet; egy zsíros bőr is lehet vízhiányos. Fontos, hogy helyesen diagnosztizáljuk bőrünk állapotát ahhoz, hogy megállapíthassuk a helyes higiéniai és ápolási rutint. A fő okok: szervezetünk vízhiánya, a dohányzás, bizonyos gyógyszerek fogyasztása. Az életkor előrehaladtával gyakrabban előfordul. A vízhiányos bőrt valamivel könnyebb kiegyensúlyozni, mint a száraz zsírhiányos bőrt, mert a hidratálás elsősorban belülről lehetséges (elégséges vízfogyasztással).

SMINKLEMOSÁS, TISZTÍTÁS - NAPONTA

Nemcsak a sminkelt arcbőrt kell lemosni. Tulajdonképpen a lemosás a köznyelvben a smink eltávolítását és az arc letisztítását jelenti. Ez a bőrápolási rutin leglényegesebb lépése. Az arcbőrt ajánlatos az esti órákban megtisztítani a külső környezetből származó szennyeződésektől, méreganyagoktól, elhalt sejtektől és faggyú nyomoktól, reggel lemosva pedig megszabadítjuk az arcbőrt a faggyútól és a kiválasztott méreganyagoktól.

  • Távolítsd el a sminket Százszorszép+Szilvamag szárazolajjal, különösen, ha a smink vízálló rúzst és szempillafestéket tartalmaz. Használhatod a Kókusz+Kamilla arclemosó tejünk is. A smink lemosása után, a nyomok eltávolítását végezheted a Hársfavirág+Hamamelisz micellás vízzel, 
  • majd mosd meg az arcod a Kék agyag+Kamilla arclemosó géllel, 
  • ezt követően pamutkorong segítségével töröld át az arcod a Narancsvirág+Mályva AHA tonikkal, mely hidratáló- és bőrnyugtató összetevők hozzáadásával készült.

ÁPOLÁS – NAPONTA

Az arctisztítást követően kend be az arcod a Narancsvirág+Kollagén nappali krémünkkel, mely félzsíros bőrpuhító és lényegében az a célja, hogy megvédje a bőrt segítve saját védőrétegének zavartalan működésében és egyensúlyban tartsa a bőr savköpenyét. 

A Hársfavirág+Homoktövis éjszakai krém feladata pedig a vitamin-ellátás, a bőr táplálása és regenerálása.

A száraz bőr szereti az arcolajat: nappalra a Citrommag+E-vitamin nappali olaj szérumot, éjszakára pedig a Homoktövis+A-vitamin éjszakai olaj szérumot ajánljuk.

HÁMLASZTÁS – HETENTE

A mechanikus hámlasztást (radírozást) végezheted a Mandulamag+Mandarin arcradírral (hamarosan kapható lesz), mely segít eltávolítani az elhalt sejteket, finomítja a bőr textúráját, felszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és kisimítja a bőr felületét.

MASZKOK – HETENTE

A Citrommag+Kurkuma multivitamin maszkot a jól megtisztított és megszárított bőrre fend fel ecset segítségével és hagyd hatni 10-15 percig (mielőtt kényelmetlenséget vagy húzódást éreznél), végül langyos vízzel öblítsd le és kend be a napszaknak megfelelő hidratáló krémmel vagy arcolajjal.

Mielőtt maszkot alkalmazunk gőzöljük arcbőrünket 5-10 percig gyógynövényteával, vagy forró vízbe kevert 1-3 csepp illóolajjal.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.

Keresés